torstai 30. joulukuuta 2010

Möllitokokisa

Kaikkea emäntä keksiikin, kun vie koiransa ja itsensä möllitokoilemaan, vaikka harjoitusta ei ole takana pennin vertaa! Mutta juu, hyvin se sikseen meni, että kaikki oli minulle uutta koirasta nyt puhumattakaan. Osa liikkeistä meni paremmin, osa huonommin.

Kyllä olemme treenailleetkin eilen illalla myöhään pihalla, kotona ja tänään meidän kellarivarastossa, jossa on lämmintä ja rauhallista. Siellä on hyvä harjoitella juuri paikalla makuuta ja seisomaan ja maahan jäämistä. En kerro kellekään, että mulla on oma "halli" täällä, voi taloyhtiön hallitus vielä hikeentyä minuun ja koiraani!! No, mehän ollaan siellä vaan meidän varastokopista hakemassa tavaroita....

Mutta sitten itse tuloksiin. Teimme siis helpotettua alokasluokkaa ja tämä oli tosiaan meidän eka koitoksemme. Jostain se on aloitettava :)

Luoksepäästävyys 10
Paikalla makaaminen 9
Seuraaminen kytkettynä 7
Seuraamista taluttimetta ei ollut
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 6
Luoksetulo 7
Seisominen seuraamisen yhteydessä 6
Estehyppy 0 (Inca ei suostunut millään hyppäämään)
Kokonaisvaikutelma 8 (ohjaaja tsemppasi koiraansa hyvin)

Incaa häiritsi kovasti, kun sinne hallitilaan tuli ihmisiä ja koiria ja sen olisi pitänyt saada tarkkaaan katsoa, mitä tapahtuu, keitä tulee. Se sotki meidän kuvioita aika paljon. Inca on niin loputtoman kiinnostunut kaikista ihmisistä ja tapahtumista ja se on hirvittävän tarkkaavainen ihan kaikissa tilanteissa. Valpas on kai oikea sana kuvaamaan tuota.

Mutta kuten näkyy luoksepäästävyys on loistava! Kyllä minä koirani tunnen!

Paikalla makaamisen ehdin hioa melko hyvään kuntoon ja sitä harjoiteltiinkin paljon eilen ja tänään. Paikalla piti maata 1 minuutti.

Seuraamiseen ei niin hirveästi olla panostettu, mikä näkyy numerossa.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä vaatii pysähdyksen ja namin vielä, mutta kyllä Inca sitten jää ja osaa maata paikallaan ja odottaa, että palaan sen luo ja että se saa luvan istua.

Seisominen seuraamisen yhteydessä onnistui kiikun kaakun, ensin Inca jäi seisomaan, mutta sitten se lähti tassuttelemaan eteenpäin. Kuitenkin suht hyvä, kun sitä ei olla paljon harjoiteltu.

No estehyppy meni mönkään ihan siksi, että minulla on kotona paljon hienompi este, jossa olemme harjoitelleet. Ks. kuva alla!! Ja kisapaikalla oli ihan tyhmä ja mielikuvitukseton este, niin eihän Inca siitä osannut ja halunnut ja uskaltanut hypätä. Kyllä se sitten hyppäsi, kun periksi ei annettu, mutta nollatulos siitä tietenkin tuli. Milläs tuommoista nyt kotona voi harjoitella, kun ei ole oikeaa estettä.

Kokonaisvaikutelma oli ihan ok ja kaikkinensa arvostelu oli kait ihan oikeudenmukainen ja meidän tason mukainen. Tuo kouluttaja/tuomari on oikein kiva ja neuvoi minua, kun olin ekakertalainen ja kertoi, mitä itse tein väärin ja miten pitää oikeissa kisoissa toimia.

Olen jo ilmoittautunut hänen tokokurssilleen, että saadaan kunnon oppia lisää. Ihan kivaa tuo tokoileminen on, vaikka kisat tuntuvat olevan tietyllä tapaa kuolemanvakava tapahtuma, mutta toisaalta Incalle ainakin tekee hyvää tuommoinen, että pitää rauhallisesti keskittyä johonkin välillä se kun söheltää ja säheltää sinne tänne niin mielellään.

Minusta tuntui, että kisa oli Incalle hieman liian pitkä sikäli, että sen keskittymiskyky ei ehkä oikein riittänyt koko ajalle. Eihän se meidän osuus kauan kestänyt, mutta kumminkin se oli meille molemmile vaativa.

Vaivan palkaksi saimme nameja tai siis Inca sai. Kiva.

Ja huomaavaisesti oli tuomari laittanut meidän vuoromme kolmanneksi mölliluokassa, että sain ensin katsella, mitä siellä kehässä oikein tapahtuu, ne toiset kun olivat jo kokeneempia kisaajia. Mölliluokassa oli siis kolme kilpailijaa ja muita luokkia emme jääneet katsomaan, sen verran vain katsoin, miten avoimen luokan paikalla makuu sujui. Hyvin se sujui.

Ja tässä se meidän este :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti