torstai 12. elokuuta 2010

Putipuhdas Inca

Eilisen mätsärireissun päätteeksi Inca pääsi oikein shampoopesulle. Se riehui Helmi-tollerin kanssa mätsäreissä (leikkimielinen kisa!) kuivassa mullassa siihen malliin, että turkki oli läpikotaisin kyllästetty harmaalla pölyllä. Ja pitäähän turkin olla putipuhdas sunnuntainakin. No, se ehtii vielä pölyyntyä ja likastua monta kertaa.

Samoin tein putsasin Incan korvat ja leikkasin kynnet, alkaa koira olemaan edustuskunnossa! Tosin tuo kehässä käyttäytyminen ei ehkä hioudu enää muutamassa päivässä sellaiseksi hienoksi kuin toisten koirien käytös näyttää olevan, Incassa on enemmän ainesta nenätyöskentelyyn kuin kehässä koreilemiseen.

Helmi-koira on tullut tutuksi näissä mätsärireissuissa ja sen kanssa on kiva peuhata, ovat samanikäisiäkin. Niin, Inca täyttää tänään seitsemän kuukautta!

Nyt meillä taitaa olla viidet mätsärit takana ja tänään vielä yhdet edessä. Menemme kääppänöiden mätsäreihin ja sitten olemme harjoitukset harjoitelleet.

Linja-autojen perään Inca haukkuu niin, että se aloittaa haukun jo ennen kuin ollaan edes kunnolla päästy bussista pois ja sitten kun bussi lähtee pysäkiltä niin semmoista kimakkaa hurjaa haukuntaa se pitää ja yrittää rynniä bussin perään. No, ehkä tätä kestää aikansa. Ei siinä auta mikään hyihyttely, hyssyttely tai muu kovistelu sen paremminkin kuin namitkaan, eihän se näe eikä kuule tuossa tilanteessa mitään. Ja bussista kun mennään pois, on vaikea saada koiran huomio kiinnitetyksi itseen tai pois haukkumisesta, kun tärkeämpää on, että päästään kunnolla ulos autosta.

Ilmoittauduin syyskuun pentunäyttelyyn!


Shampoopesun jälkeen Inca sai hepulikohtauksen, juoksi huoneesta toiseen villisti ja lorautti muuten pienet pisutkin tuohon tyynylle ehkä mielenosoitukseksi, kun putsasin turkin niin perusteellisesti. Isoja pisuja se ei saanut aikaiseksi, kun oli juuri ulkona pisuttu.


Mössöruokaa, nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti