keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Tossuilua, tokoilua, tanssia ja leikkuusuunnitelmia

Tossut toimivat muuten hyvin, mutta etutassujen tossut valuivat helposti ja niitä piti nostella ylöspäin. Tarranauhalla tuo ongelma korjaantuu, joten pitää ostaa sitä. Päivisin onkin sen verran "lämmintä", että tassut eivät niin helposti palele, eikä etenkään metsälenkillä, kun koira juoksee ja liikkuu enemmän. Remmilenkit ovat sellaista "laahustamista" :(

Eilen tokoilimme siis liikkeestä seisomista sillä takapalkkasysteemillä. Se on hyvä, mutta sen käyttö täällä sisätiloissa on toivotonta, kun pitäisi olla enemmän tilaa ja tuo lattiakin on liukas. Odottelen kovasti ilmojen lämpenemistä ja vielä enemmän lumien sulamista. Kyllä on noissa koiraohjelmissa aina hyvät oltavat, kun niillä on aina kesä ja koiran kouluttaminen on silloin paljon helpompaa. Saisi Cesar tai Victoria tulla tänne talvipakkasella tekemään ohjelmia ja etenkin niitä osuuksia, jotka tapahtuvat ulkona. Sit, sit, gooood boy! Kolmenkymmenen asteen pakkasessa ohituksia.

Ja sitten tokoilimme paikallaoloa ja kysyin, miten koiran saa makaamaan suorassa, kun Inca vinksahtaa useimmiten lonkalleen. Tokossa se ei ole virhe, ilmeisesti pk-puolella koiran pitää maata sfinksiasennossa (?), vaan koira saa maata lonkallaan, kunhan se ei vaihtele asentoa ja ole rauhaton. Se on virhe. Koiran siis pitää olla tarkkaavainen, eikä se saa haistella tai rueta puuhailemaan maatessaan jotain muuta.

Olin nimittäin ihmeissäni, miten saan Incan pysymään oikeassa asennossa, en ole sen asentoa edes yrittänyt omin neuvoin korjata. Eikä sitä nyt tarvitse tokoillessa korjatakaan. Mulle riittää ihan hyvin, kun koira makaa paikallaan, vaikka sitten lonkallaan.

Vähän sekavaa, kun pk-puolella on eri säännöt kuin tokossa muussakin kuin paikallaolossa, mutta kai se on sitten ihan eri laji. Me nyt kumminkin tokoillaan, eikä meidän tarvi välittää muista lajeista. Mitä tulevaisuudessa tehdään, sitä ei tiedä kukaan.

Sen verran tulevaisuudesta kumminkin tiedetään, että ilmoitin meidät koiratanssin jatkokurssille. Siellä on seuraavanlainen ohjelma

27.2. HTM –positiot
6.3. apuvälineiden käyttö
12.3. ristiaskeleet, väistöt yms
20.3. liikkeiden yhdistäminen

Sen jälkeen olisi vielä edistyneiden ryhmä, mutta aika näyttää, jatkammeko sinne. Vaihe kerrallaan mennään.

Ja se tilaamani teräkin tuli. Saa nähdä millainen leikkuujälki sillä tulee, on se aikamoisen hannaharvammasterä :D Jos tulee ihan kaamea vaikka. Ei siitä koira kärsi, mutta emäntä voi kärsiä. Noh, kokeilemalla sen näkee (Inca koekaniinina, koira parka), vielä odotan lauhkeampia kelejä kuitenkin. Incakin on nähnyt trimmerin, kun piti tsekata, että millainen se on ja millaiset terät siihen sopivat. Vähän epäluuloiselta se vaikuttaa ja arvatenkin muistaa, että tuon hökötyksen kanssa istutaan kolme tuntia, ei apua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti