maanantai 14. helmikuuta 2011

Tahtitassuilua

Illalla siis olimme tassuilemassa ja tunti hujahti tällä kertaa nopeasti ilman koiran väsähtämistä. Teimme tassuliikkeitä ja maassa tehtäviä liikkeitä, joiden jälkeen/ansioista Inca oli täynnä keinonurmiheikkayhdistelmää :( :( Näin talvella ei tajunnutkaan, että koiran turkki tosiaan kerää kaiken ja jää siihen hyvin pysyvästi, hiekanmurusetkaan eivät irronneet. Onhan ne nyt kai jo varisseet itsekseen pois, mutta tiukassa olivat.

Anna tassua -tehtiin ja sen Inca kyllä osaa jo entuudestaan, se on siis "tassu" ja kun haluan, että Inca antaa toisen tassun, niin se on "toinen". Tätä harjoiteltiin koiran istuessa ja seisoessa. Molempien tassujen antaminen olikin jo vaikeaa, mutta sitä neuvottiin harjoittelemaan kulmassa, johon koira pistetään istumaan selkä kulmaan päin ja siten koiran on helpompi nousta ylös, kun se saa tukea seinästä. Ja sitten samaan sarjaan kuului vielä jonkin kipon tms. esineen koskettaminen tassulla. Se meni hyvin, vaikka ennen olemme tuota harjoitelleet nenäkosketuksella.

Ja maassa sitten ryömittiin eteen- ja taaksepäin. Eteenpäin on tuttua, mutta taaksepäin taas onkin vallan vaikeaa. Lisäksi kierittiin maassa, mitä Inca ei ole koskaan oikein kunnolla tehnyt, mutta nyt sain sen ihmeekseni kiepsahtamaan useammankin kerran.

Ja lopuksi tein Incan kanssa vaikean jutun. Minulla oli mukana ekstrahyvääherkkua eli koiran purkkiruokaa pieni kasa. Näytin sen Incalle ja sitten teimme ilman kädestä annettavia nameja kasia ja pyörähdyksiä. Muutaman kerran Inca meni jalkojen välistä ihan hyvin, kun se luuli jossain vaiheessa (pian) saavansa namin, mutta sitten liike stoppasi, kun namia ei kuulunutkaan. Teimme vielä parit pyörähdykset ja sitten vein Incan herkun ääreen, jonka se söikin viimeistä pisaraa myöten. Tarkoitus on pikku hiljaa opettaa koira siihen, että herkkua saa kiposta, kun on ensin tehty muutamat kuviot. Kisoissa ei saa koiraa palkata suorituksen aikana, joten siksi tuo kentän reunalla oleva herkku. Mutta se on muutenkin hyvää harjoitusta muissakin yhteyksissä.

Ensi sunnuntaina on vuorossa erikoistemput ja se onkin viimeinen alkeiskurssitunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti