lauantai 19. helmikuuta 2011

Jääkauden puuhia

Tossuja kuivumassa :)

Ulkona jääkausi jatkuu (ei kumminkaan Pertti Vilander -jääkausi!), onneksi sisällä on lämmintä! Ja töppöset Incan jaloissa auttavat niin paljon, että saadaan tehtyä kunnon lenkkejä, ei nostele koira tassujaan. Punahilkaksi kutsui Hekun isäntä Incaa, kun näki koiran punaisessa manttelissa ja punaisissa tossuissa :) Tonttu mikä tonttu!

Pakkaspäivien ratoksi on kumminkin keksittävä sisäpuuhia ja niinpä kätevä emäntä ompeli koirallensa maton a la Nina Ottoson, vai mikä hänen nimensä nyt onkaan. Sellainen aktivointimatto maksaa mansikoita ja minä väkersin vastaavan noista fliissin paloista. Hyvin se toimii. Inca tuhisteli nameja maton koloista ihan innolla.

Samalla fiksailin tossuja eli tein niistä matalammat, eivät valu niin paljon. On pikkuista säätämistä niitten kanssa, että saa niistä kunnolliset ja etenkin toimivat.

Sitten sellainen tossuputkilo on myös hyvä aktivointilelu. Laitoin sellaisen putkilon sisään nameja ja niitten saaminen sieltä pois vaatiikin koiralta kärsivällisyyttä ja hommia.

Luun mutusteleminen on aina mukavaa puuhaa.


Tässä matto ja odottava koira. Milloin tuo emäntä oikein antaa luvan etsiä nameja?

Vihdoin!

Myttyyn koko matto...

...ja vielä enemmän myttyyn.

Luut pitää rahdata aina olkkarin maton päälle.

Maistuupa hyvälle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti