keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Tokoilua ja nettidiagnoosia

Inca on viimeaikoina tuhistellut siihen malliin, että epäilin sillä olevan nuhan. Netistähän kaikkeen löytyy vastaus, joten sieltäpä sitä oikeaa tietoa lähdin metsästämään. Oireet viittasivatkin nenäpunkkiin (uusi tuttavuus minulle!) ja aikani asiaa pähkäiltyäni soitin Petvettiin. Kävimme hakemassa sieltä kolme Milbemax-tablettia yht. 16,50 €. Yksi tabletti otetaan viikon välein ja jos ei oireet häviä, sitten tutkitaan lisää.

Netin tietojen mukaan nenäpunkki on yleinen ja tarttuu nenäkosketuksessa koirasta toiseen helposti. Joo, että mitenkä sen sitten jatkossa saa estettyä koiraan tulemasta, jos siitä on kyse. Punkki kun voi olla koirassa oireettomanakin ja levitä muihin koiriin ilman, että kukaan tietää mitään koko punkista. Ja sitäkin on kait mahdoton tietää, kuinka kauan punkki mahdollisesti on Incassa ollut, kun se voi oireilla vähemmän ja välillä enemmän.

No, helposti tuon lääkkeen sai. Pieneläinhoitaja sen antoi, kun kävelimme sisään. Ei siis mitään tarkastusta tai muuta. Sen vaan sanon, että on yhdellä tabletilla hintaa ja niitä ei saa muut myydä kuin eläinlääkäriasemat. Näin ymmärsin. Kukahan tuossa rahastaa? Tuskin lääkefirma, vaikka ne ovatkin oikeita rahasampoja. Ja jos vaiva on vielä yleinen ja helposti leviävä, niin mahtaako tuosta lääkkeestä sitten pitkäaikaista iloa olla. Toisaalta ilman lääkettä nenäpunkit voivat aiheuttaa vaikka mitä kamalaa. Ja tämäkin tieto perustuu nettiin.

Eka pilleri humpsahti jauhelihamöykyn sisällä alas ja nyt alan odotella sen vaikutusta. Toivottavasti auttaa.

Niin ja punnitsin Incan, kun taas oli kunnon vaaka käytössä. Saman 16 kiloa se painaa edelleen, joten lihomista ei ainakaan ole tapahtunut tuon "ylensyömisen" myötä.

Eilen olimme oikealla kunnon tokotunnilla, kun kouluttaja on tokotuomari. Oli ihan perusjuttuja eli että tehdään liikkeet alusta alkaen oikein, ettei koira jää vinoon, istu väärään kohtaan, kävele liian kaukana/lähellä ja muuta sellaista ja miten palkataan namilla oikeassa kohtaa.  Kyllähän me Incan kanssa tiedetään nämä jutut, mutta meillä on juurikin puutteita tuossa tarkkuudessa, joten hyvä saada perusjutut kunnolla kohdalleen. Virheitten korjaaminen myöhemmin on hankalaa. Ja hyviä neuvoja saimmekin liikkeitten oikeanlaiseen suorittamiseen, tosin Inca kuulemma istuu oikein hienosti ja oikeassa kohdassa sivulla :) Tällä kerralla oli siis tuota sivua, seuraamista ja luoksepäästävyyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti