tiistai 8. helmikuuta 2011

Tokoiltiin taas

Saimme Incan kanssa näyttää mallia, miten koira jätetään istumaan, ohjaaja kävelee pois, kääntyy koiraan päin ja kutsuu koiran luo. Tuo kaikki siis kuten kisoissa se oikeasti tapahtuu. On niin tarkkaa tuossa tokossa kaikki, että siinä ei saa kutsua "Incaaaaa" vaan pitää kutsua "Inca". Eli ekaksi tein sen virheen, että kutsuin liian pitkällä sanalla. Huoh. Ja sitten toinen virhe oli se, että kun Inca tuli luo, sanoin sille sivulle, vaikka ei olisi pitänyt enää sanoa mitään. Mutta parhaiten virheistä oppiikin, jäävät mieleen. Mutta Inca jäi istumaan ja tuli luo. Ne muut koirat eivät ole ehkä tokoilleet edes sen vertaa kuin me, joten siksi saimme olla mallina.

Ja kun sitten harjoittelimme liikkeen osia (koiran jäämistä, luoksetuloa) niin Incalla peppu jää turhan vinoon, kun se tulee sivulle. Kädellä kun ohjaan sen sivulle, pitää kaartaa vielä enemmän takaa, että saan Incan istumaan suoraan. Tarkkaa on, tarkkaa on.

Lopuksi meillä oli vähän koiran venyttelyjä ja kouluttaja sanoi, että tokossa koirasta tulee helposti toispuoleinen ja niska voi alkaa jumittaa. Siksi pitää tehdä venytyksiä molemmille sivuille ja leuka alas rintakehään, ja niitä pyörähdyksiä tehtiin myös. Meinasin sanoa, että koiratanssi on hyvää vastapainoa tokolle, siinä pyörähdellään joka suuntaan ja ollaan sivulla oikeallakin puolella. Ei tule koirasta toispuoleista. Mutta en sitten sanonut. Taitaa noin koiran kantilta olla hyvä, että sen kanssa puuhailee eri lajeja. Hesarissa olikin artikkeli, jossa sanottiin, että koiran kanssa voi harrastaa 63 lajia. Noi kaikki (kun vaan keksin kaikki ne 63 lajia) kun kahlataan läpi, olemmekin jo aika mestareita :)

Mutta tykkään tuosta tokokouluttajasta, opettaa hyvin. Kurssi on hintansa väärtti.

2 kommenttia:

  1. Onpa Inca kasvanut paljon ja on todella kauniin värinen. Nauratti kohta jossa sanoit kutsuneesi häntä liian pitkällä aalla. Minun monisanaisuuteni ei todellakaan sopisi koirankasvatukseen. En osaisi käskyttää lyhyesti. Koira parka varmaan ihmettelisi että mitähän tuo mummo nyt oikein tarkoittaa ja teksi omiaan.
    Sinulla on kunnon ote noissa koiran kanssa touhuilluissa. Se on hieno asia. Nauttikaa yhteiselostanne ja muiden koirien sekä heidän emäntiensä seurasta.
    Jatta.

    VastaaPoista
  2. Nooh, kyllä minä kotioloissa höpötän vähän liikaa Incalle, kunnes muistan, että koiran kantilta on parempi, kun sanoo sanottavansa lyhyesti. Ja tuolla metsässä kun kutsun Incaa luo, niin hihkun iloisesti ja innostavasti, mutta tuo tokoilu on tuollaista "vakavaa" ja "ilmeetöntä" puuhailua.

    Incasta en tiedä, mutta minä ainakin nautin kovasti yhteisistä puuhistamme!

    VastaaPoista