sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Aurajoella

Tänään teimme pitkän lenkin Halisiin ja Aurajoelle. Eilenkin olimme siellä, mutta hieman lyhyemmän kaavan mukaan. Kiva tallustella välillä metsälenkkien sijaan joen rannoilla ja jäällä. Incalla oli mantteli ja tossut, jotka loppumatkasta olivat melkoisen tönköt, joten hyvin tarkenimme ja tänään onkin vähän siedettävämmät kelit taas.

Kotoa Halistenkoskelle tulee matkaa semmoiset 3,5 kilsaa suunnilleen ja toinen mokoma takaisin, että ihan kunnon lenkki siinnä tulee koirallekin, joka sentään ehtii juosta ees ja taas monet kerrat matkan aikana. Loppumatkasta Inca olikin aika säyseä koira ja syötyään se on nukkunut rauhallista koiranuntaan.

Mutta tuo maasto on oikein kivaa ulkoilumaastoa, polkuja menee rannoilla ja jäällä, joten tilaa on juoksennella. Jäätä pitkin pääsee yläjuoksulle vaikka kuinka kauas, mutta sinne suuntaan me emme vielä ole menneet. Kampiförin kohdalta kävelimme Halistenkoskelle eli alajuoksulle rantoja pitkin ja takaisin tulimme jäätä pitkin.

Eräs mukava vanhempi rouva oli hiihtämässä jäällä ja antoi Incan rauhassa haistella itseään ja suksiaan ja sitten yhtä matkaa kuljimmekin tovin matkaa. Incalle nuo hiihtäjät ovat haukun paikka etenkin, jos ovat lähietäisyydellä, mutta kulkiessamme eteenpäin, ei Inca välittänyt hiihtäjärouvasta, vaan juoksenteli siinä ympärillä ja touhuili omiaan. Vähän siedätyshoitoa Incalle. Hyvä.

Illalla meillä on tanssiharkat ja sitten osaammekin jo alkeet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti