sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Koirapromenaadia Kupittaalla

Käytiinpä harjottelemassa Kupittaalla face-ryhmän koirien kanssa kävelyä/ohittamista/sietämistä/hengailua. Otin molemmat föliin, vaikka ensin ajattelin mennä vaan toisen kanssa, ettei mene häsläämiseksi, mutta ei mennyt kahdenkaan kanssa. Me ei olla siis ikinä nähty näitä koiria, eikä koiria päästetty nenätysten (kuten ei siis normi lenkeilläkään mennä nenätysten hurttien kanssa).

Liinulle erityisesti tekee hyvää toisiin koiriin siedättäminen, sillä kun on tapana kommentoida niille milloin mitäkin. Incalle toiset koirat eivät ole koskaan olleet mikään juttu (sille on muut asiat niitä "juttuja"), mutta Liinun provosoimana sekin saattaa haukahdella toisinaan.

Kaiken lisäksi oli hyvä, että kaikki muut koirat (4 kpl) olivat isompia kuin nämä. Oli labbis ja pari sakua ja sitten yksi koira, jonka rotua en tiedä. Alussa toki Liinulla oli painavat sanansa sanottavana muille koirille. Se ei räksytä siis jatkuvasti, mutta se haukahtelee ja kai yrittää näyttää hurrrrjalta :D ja pitää ne muut loitolla.

Kauan ei kestänyt, kun hajut ja koirat tulivat tutuiksi kun kävelimme Kupittaan leveitä promenaadeja ees ja taas. Nämä mussukat keskittyivät lumen haisteluun aikamoisella intensiteetillä, eikä ne paljon välittäneet mistään muusta.

Tekee aina koirille hyvää tämmöiset ylläripyllärit :D

4 kommenttia:

  1. Mikä ryhmä se oikein on? Olen kuullut joltain muultakin, että on käynyt koiraystävien tms. facebook-ryhmän kautta ohitustreeneissä. (Joissa suurin osa namittaa, mutta kukin tyylillään.)

    VastaaPoista
  2. Se on Turun seudun koirakaverit -ryhmä. Siellä on sekalainen seurakunta erilaisia koiria ja siellä kukin voi kysellä seuraa mm. metsälenkkeihin, remmilenkkeihin, tokoiluun, autokyytiä, neuvoa ja apua ym.

    Joo ja nakkeja ynnä muuta näkyi niillä olevan, millä koira pidettiin kontaktissa. Mutta mä olen tyytyväinen kun koirat pystyy keskittymään haisteluun, vaikka on sakuja ynnä muita lähettyvillä!

    Kyllä se siedättämisestä ja harjottelusta käy. Liinu sitä tarvitsee. Mihinkään metsälenkkeihin, jossa eri kokoiset ja mulle vieraat koirat joutuisivat mittelöimään keskenään, en mene. Tämmöiset hallitut remmilenkit on ok.

    VastaaPoista
  3. Mun ei oo tarvinnut mennä yleisiin ohitusharkkoihin, kun täällä pääsee tarvittaessa koirakoulu kitin tai koirakorjaamon ohitusharkkoihin, joissa voi yleensä treenata irtiohituksiakin ja kaikilla on samat periaatteet. :D Kiki toimii muuten selvästi hihnan pään mukaan (kuten arvata saattaa), kun mun miehen kanssa se tuppaa hihnassa vinkumaan toisille koirille. (No se onkin pehmo ja tietää sen. Tärkeintä et Kiki toimii mun kanssa, koska mä sen kanssa enemmän teenkin ja varmasti osaltaan vaikuttaa tuohon hyvin käyttäytymiseen.)

    VastaaPoista
  4. Teillä on hyvä, kun on kitit ja korjaamot siedettävän matkan päässä. Raumalla on ja sitten tietty Peetsa Kokemäellä, että omin neuvoin on vaan yritettävä pärjätä. Olisi valtavan kiva, kun tännekin tulisi oma korjaamo. Namikouluttajia kyllä riittää joka lähtöön.

    VastaaPoista