tiistai 6. maaliskuuta 2012

Kesäkö?


Ei nyt sentään ulkona, mutta parvekkeella kyllä! Inca kävi pruuvaamassa korituolissa torkkumista ensimmäisen kerran tänä vuonna. Ja lämmintähän parvekkeella on, kun aurinko paistaa ja lasit suojaa. Emännän vaan pitäisi väkertää uudet toppaukset tuoleihin, entiset kun a) hapertuivat ja b) koirat repivät täytteet ulos.

Ulkona on vielä talvista, mutta loistava hankikanto ja auringonpaiste. Hangella parhaat kävelykelit ovatkin, kun tiet ja polut ovat melkoisen jäisiä.

Ostin koirille silakoita, kun hieroja niistä mainitsi. Joskus kauan sitten niitä Incalle tarjosin, mutta se ei erityisemmin silloin välittänyt niistä. Nytkin sillä kesti pitkään, että se söi niitä, haisteli ja ihmetteli vaan, että mitä nämä nyt oikein ovat. Ruokaa vai? Kun saksin ne paloiksi, niin kyllä Inca sitten söi ne. Liinu sen sijaan olisi syönyt vaikka kaikki silakat ja vielä enemmänkin! Tuntui olevan mitä suurinta herkkua. Tällä erää se sai vain muutaman silakan, kun on vähän outoa ruokaa kuitenkin massulle. Ja ihan kokonaisena ne siis koirille annetaan, päineen, ruotoineen ja sisälmyksineen. Saa niistä kaikkia hyviä ravintoaineita. Mutta sama pätee koirille kuin ihmisillekin, että mieluummin pieniä silakoita, eikä liian usein ja paljon. Ne myrkyt, ne myrkyt :(

Hieroja kertoi, että häneltä saa ostaa sitten vaihtoehtoista lääkettä hiivakorviin, jos sellainen vaiva vielä tulee. Kuulemma omien koirien korvat hän on sillä aineella saanut hoidettua. En nyt muista nimeä, eikä meillä nyt hiivaongelmaa olekaan. Mutta vastaisuuden varalle hyvä tietää. Laitan koirien mössöruokaan mm. puolukoita, josko niistä jotain apua olisi, jotkut niin väittävät. Ei niistä haittaakaan ole ja saa samalla vitamiineja sen happamuuden lisäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti