lauantai 12. marraskuuta 2011

Hoitotoimia

Nysse sitten lähti, Liinun turkki nimittäin. Se menikin vallan loistavasti vitosterällä, joten ei mennyt kovin lyhyeksi. On aina vähän epävarmaa, millä terällä turkit lähtee, mutta mieluusti leikkaan tuolla vitosella ainakin näin talvea vasten. Ja jos vaikka yrittäisimme tamminäyttelyyn, niin ehtii siihen mennessä kasvaa hyvin.

Ennen

Jälkeen

Söpö :)

Nukuttaa leikkuun ja lenkin jälkeen

Ja vielkii vaa ramasee

Samoin ramasee Incaa, jota ei kiusattu trimmauksella.

Liinun turkki ei muuttanut väriään, vaan on edelleen tumma ja tasaisen värinen. Liinu antoi leikata hyvin, mutta keittiön pöytä ei ole vieläkään muuttunut hyväksi trimmauspöydäksi, kummallista, eikä valaistus ole mistään kotoisin. Siinä suurin osa turkista kuitenkin leikattiin, Liinu makoili pöydällä ja minä leikkelin. Sitten se hoksasi katsoa ikkunasta ulos, että mitäs tuolla näkyykään. Ei olla näköjään katsottukaan täältä yläilmoista ulos, kun Liinu alkoi murisemaan autoille ja ihmisille, niin epäilyttäviltä ne näyttivät. Mutta noin muutoin leikkuu meni hyvin, tunnin siinnä taas tuhersin suunnilleen. Kyllä se trimmauspöytä vaan pitää hankkia, eikä kunnon valaistuskaan olisi pahitteeksi.

Sievä koira Liinusta taas kuoriutui :)

Inca sai pitää turkkinsa, antaa sen nyt kasvaa tammikuuta silmällä pitäen. Ja Incan kanssa joutuu nyt häsläämään ihan tarpeeksi, kun me parannellaan korvissa olevaa hiivatulehdusta. Inca ei nimittäin istu pää kalleellaan rauhassa, että tiputas nyt ne tipat. Ei. Se nakkelee niskojaan siihen tahtiin ja semmoisella voimalla, että en tiedä, minne tipat milloinkin menevät. Luultavasti ne kuitenkin menevät korvaan, kun ne ovat tulleet  paremmiksi. Ell-asemalla neuvoivat, että toinen pitää kiinni ja toinen tiputtaa. No joo. Liinusta ei ole kiinnipitäjäksi eikä tiputtajaksi :D Se siitä neuvosta. Kaksi kertaa päivässä meillä pidetään tippashow'ta siihen lisäksi vielä korvien puhdistus puhdistusaineella, minkä teen kerran päivässä ennen toista tippashow'ta. Se sentään menee ihan sujuvasti. Jos Liinusta olisi kyse, niin se kellahtaisi selälleen, että jee, mitäs kivaa nyt tehdään! Aah ihanaa! Mutta Inca on toista maata. Se osaa pistää hanttiin, jos kuka!

3 kommenttia:

  1. Kyllä trimmauspöytä on hyvä hankinta,suosittelen.Turkin leikkuu sujuu minusta huomattavasti joutuisammin.Liinu on niin söpö tuossa lyhyessä turkissaan <3

    VastaaPoista
  2. Joo, etenkin nyt, kun on kaksi koiraa leikattavana :) Jos lattialla leikkaa, ottaa kovasti selän päälle, ja jos keittiön pöydällä leikkaa, niin ei pääse koiran ympäri. Pitää laittaa trimmauspöytä vaan tilaukseen...

    Tykkään aina, kun koirat kuoriutuu turkistaan ja niitten ilmeet ja koko kroppa tulee esiin.

    VastaaPoista
  3. Voi ei :(. Immalla oli myös hiivatulehdus korvissa aiemmin syksyllä. Imma on pieni ja aika helppo pitää kiinni. Imma makasi sivulla lattialla, meille se oli helpomi niin.

    VastaaPoista