maanantai 20. syyskuuta 2010

Matkakokemuksia

Incalla oli tosiaan eilen tavallisuudesta poikkeava päivä ja maailma avartui rutkasti.

Lähdimme aamulla kaupungille ja kävelimme torilta asemalle hiljaisessa kaupungissa. Kävelykadulla oli hyvä harjoitella remmikävelyä, kun se on leveä ja siellä on penkkejä, tolppia, istutuksia ja muita juttuja, joiden ympäri voi kierellä, mennä kahdeksikkoa, vaihtaa suuntaa ja mutkitella. Koiralle pikku puuhaa pysyä perässä ja katsoa, minne emäntä seuraavaksi kurvaa. Ja koska olimme hyvissä ajoin liikkeellä, meillä oli aikaa harjoitella kurvikävelyä. Se on melko tehokasta.

Junaan jouduin nostamaan Incan, kun rappuset ovat aika jyrkät, mutta junasta pois Inca kyllä uskaltautui hyppäämään. Menomatkalla meillä oli tilaa yllin kyllin. Toinen koira vaunussa oli kuusi vuotias ja se nukkui penkillä koko ajan. Sillä olikin pitkä matka, kun se oli matkalla Kemiöstä Ylivieskaan. Inca sen sijaan ei nukkunut ollenkaan mennessä, sillä ihmeteltävää riitti, kuten junan kuulutukset ja pysähdykset.

Tampereella ajelimme tilataksilla määränpäähän, kun meitä oli isompi joukko. Ja se oli Incan ensimmäinen taksiajelu. Perillä odottivat tutut ihmiset, mutta paikka oli Incalle uusi. Ja olihan siellä sitten vieraitakin ihmisiä, mutta Inca oli melkein kuin kotonaan, tosin se ei nukkunut ollenkaan, kun oli hälinää ja touhua niin paljon ympärillä ja rapsuttajia :) Oikein nätisti Inca oli ja rauhallinen. Osaa olla vieraskorea!

Paluumatkalla oltiin sitten Tampereen rautatieasemalla oikeassa ihmisvilinässä ja tungoksessa, se kun on risteysasema, niin siellä porukkaa riittää. Hyvin kumminkin pärjättiin, ei sotkeennuttu toisiimme tai muihin ihmisiin.

Iltajuna olikin melkoisen täynnä, lemmikkiosastollakin useampi koira ja ainakin yksi kissa. Inca oli niin uuvuksissa, että se nukkui tai ainakin lepäsi suurimman osan ajasta lattialla ja toisaalta se jo tiesi millaista junassa on, ettei senkään vuoksi tarvinnut olla valppaana.

Iltakävelimme asemalta torille, vaikka meidän bussi menee ihan aseman vierestä. Saimme harjoiteltua kaupunkikävelyä pimenevässä illassa ja ihmisiäkin oli enemmän liikkeellä kuin aamulla.

Seuraava junareissu tehdään jo kuukauden päästä samaan paikkaan, se varmaan sujuukin sitten rutiinilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti