torstai 9. elokuuta 2012

Amppari :(

Liinu pieni piiperöinen meni ja tutustui amppariin, joka oli eksynyt sisälle :( Se oli ensin ikkunassa, unohdin sen ja sitten tunnin parin kuluttua se oli lattialla, jossa Liinu tietenkin suullaan tutki sitä. Olisi pitänyt heti hoidella amppari ulos.

Pistohan siitä seurasi huuleen ja kauhea itku :( Sattuu se. Kyllä oli Liinu surkeana. Huuli turposi, joten helppo oli havaita vikkelään, missä päin pisto on. Annoin kyytabletin, se kuulemma helpottaa kipua ja laskee turvotusta, on hyvä ensiapu, sanoi tyttö Petvetissä. Ja onneksi olen jo sen verran oppinut varautumaan, että kyypakkaus on kotona. Tabletti jauhelihan sisään ja suuhun. Kylmä myös helpottaa, joten annoin Liinulle pari jääkuutiota. Vähän vaikea on mitään kylmää siinä kuonolla pitää.

Inca karttaa kaikkia pörriäisiä "luonnostaan". Tosin sitä pisti viime kesänä maa-amppari ja siitäkin seurasi tavaton vinkuna, jota kesti pitkän aikaa. Silloin en antanut mitään ensiapua. Pisto oli kaiketi jalassa. Nuo kuonon seutuvien pistot voivat olla vähän hankalampia, joten varoiksi tuo tabletti.

Ehkä Liinu tästä oppi jotakin. Ja ehkä emäntäkin oppi, että kannattaa hoidella pörriäiset sisältä ulos heti ja pitää ensiaputarvikkeet aina ajan tasalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti