lauantai 14. huhtikuuta 2012

0-pisteessä

Eli aloitetaan alusta kuntoutus. Incalla on vasemmassa takajalassa revähdys/venähdys. Jalka on ehkä livennyt tai jotain (johtuen ehkä siitä, että lihakset eivät ole olleet tarpeeksi hyvässä ja vahvassa kunnossa vielä). Selässä entisessä paikassa oli pieni lukko, tämän venähdyksen seurausta kaiketi siis. Kovasti oli jäykkyyttä rinnassa myös. Takaosan ja etenkin vasemman takajalan lihakset on ihan heikot. Kuulemma viikossa 50 prossaa lihaksista katoaa, kun ne ei ole käytössä. Että ei siinä jalassa nyt pitoa ole. Ja kahdessa viikossa kroppa siis menee aika huonoon kuntoon, kun tulee tämmöinen vamma ja koira alkaa käyttää kroppaansa väärin. Käsittelyn aikana Inca vikisi ja ääntelehti eli kipeänä on kroppa.

Nyt sitten jatketaan lihasharjoituksia ja vahvistetaan takapään lihaksia, ravataan, kävellään ylämäkiä ja tasapainoillaan niin, että Inca joutuu käyttämään ensin molempia takajalkoja (Incan seisoessa pidetään oikeaa etutassua ylhäällä) ja sitten kun lihakset ovat vahvistuneet, pidetään vasenta etutassua ja oikeaa takatassua ylhäällä, jolloin sillä on paino siis vasemmalla takajalalla. Remmilenkit max 45 minsaa. Lepoa. Ei riehumista, ei törmäilyjä, ei liukastumisia. Ja hitaasti pitää edetä ja ottaa rauhallisesti nyt riittävän pitkä aika (viikkoja). Ei ollut hyvä tämä takapakki. Neljästä kuuteen viikkon menee, että revähdys paranee. Jahka uintikausi alkaa, niin se on hyvää lihaksille. No siihen sainkin Herpolalta ohjeita, miten koiran saa käyttämään uidessa takapäätä. Normaalistihan se käyttää enemmän etupäätä. Vedessä kahlaaminen on hyväksi.

Bottiloimi on hyvä, sitä kannattaa pitää, ja sitten sain jonkun kollageenin tms. tuotteen nimen, se on kuulemma hyvä nivelille (ei muuten ihan halpaa). B-vitamiinit on jatkuvassa käytössä. Ja hieroja on ok, rentouttaa Incan jäykkiä lihaksia.

Näillä eväillä nyt mennään.

Meidän aika oli klo 15 ja vielä meidän jälkeen ainakin yksi koira oli tulossa hoitoon. Millonkahan Piira ehtii olla oman koiransa/koiriensa kanssa?

Reissun jälkeen kävin Liinun kanssa pienellä pyrähdyksellä metsässä/pellolla. Ja missäs muualla tämä villivarsa juoksi edes takaisin ihan tuulispäänä kuin kuraisessa ojassa! Liinu jatkoi siitä, mihin se syksyllä tai talvella jäi, kun ojat jäätyivät. Sama villi meno ja elämänriemu! Kyllä sitä kuravettä taas riittikin ja tokkopa kaikki suihkussa edes lähti.

1 kommentti:

  1. Voi pientä. Munki koira tippu viime kesänä laiturilta ja jalka venähti vähän. Eläinlääkärissä tarkistettin jalka ja ei ollu mitään pahaa joten pistettiin side tukemaan ja käskettiin seurata tilannetta.

    VastaaPoista