perjantai 28. tammikuuta 2011

Ymmärtääkö koira puhetta?

Ymmärtää. Siltä ainakin vaikuttaa.

Annoin Incalle possunkorvan palkaksi hyvin menneestä remmilenkistä (vaikka eihän se tiennyt syytä). Lähdin siitä melkein saman tien saunaan ja Inca jäi siis yksin. Kun tulin saunasta ja istuin sohvalla, totesin Incalle, etkö sä syönytkään vielä sun possunkorvaa. Ei Inca yleensä syö mitään yksin ollessaan. Inca istui olkkarin ovensuussa ja lähti kulkemaan olkkarin maton päällä olevaa possunkorvaa kohti ja alkoi syödä sitä. Ihan se toimi kuin olisi ymmärtänyt, mitä sille puhun. Kai minä katsoin possunkorvaa, mutta en ainakaan osoittanut sitä kädellä tai muuten. Ja onhan possunkorva sanana tuttu ja samoin syödä, mutta jännää, miten hyvin minun sanani ja Inca teot menivät yksiin.

Ei voi siis muuta kuin päätellä, että kyllä Inca puhetta ymmärtää :)

Eilen eräs vanhempi rouva käveli meitä rollaattorin kanssa vastaan ja hän kysyi minulta, olinko kesällä pallokentällä koiran kanssa. Vastasin, että olin, kun jalka oli kipsissä. Hän sanoi katsoneensa meitä parvekkeeltaan ja muisti koiran! Jotain iloa siis siitä kipsiajasta oli jollekin, vaikka ei minulle ja Incalle.

Sitä jo odotankin, että lumet sulaa ja päästään kentälle harjoittelemaan ja hiomaan kaikkia toko- ym. juttuja. Talvi on kyllä kiva, mutta harjoittelun kannalta vähän ikävää aikaa. Eilen olimmekin taas hallilla omissa harkoissa ja saatiin treenattua hyppyä, paikallamakuuta, luoksepäästävyyttä ja muitakin liikkeitä. Olin siellä semmoiset kolme varttia, kun tunti on pitkä aika Incalle treenata, vaikka välillä tietty leikitäänkin, mutta silti. Omissa harkoissa ei ole mitään odotusaikoja ja kun hallilla ollaan, tulee sellainen olo, että pitää käyttää aika tehokkaasti hyödyksi. Siinä voi äkkiseltään sitten ahnehtua liikaa ja koira väsyy ja emäntäkin!

Toisaalta tuntuu, että Incaa ei väsytä mikään. Tänäänkin teimme semmoisen kahden tunnin metsälenkin ja loppusuoralla treffattiin vielä Paavo-koira, jonka kanssa Inca jaksoi juosta ja painia ainakin puoli tuntia ihan kuin ei olisi yhtään vielä lenkkeilty. Nuo kaksi kyllä juoksisivat ja painisivat ikuisuuden, jos sille ei omistajien taholta tehdä stoppia.

Ja ruoka maistuu!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti