sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Näyttelykuulumisia

Näyttely on nyt sitten näytelty tältä erää. Paljon oli koiria ja ihmisiä, ahdasta ja tungosta paikoin etenkin siinä meidän kehän kohdalla, oli jotenkin kulkuväylän vieressä tuo kehä.

Inca oli näyttelypaikalla ihan rauhallinen, ei haukkunut tai muuten ollut levoton. Koirat tietysti kiinnostivat, mutta se kai nyt on selvä. Kiinnostus ei kuitenkaan ollut ylenpalttista. Ja kun istuskelimme penkillä niin Inca otti oikein lokoisasti, joten sitä ei ainakaan tilanne stressannut. Paljon siellä meni aikaa odotellessa ja kehässäoloaika on tavattoman lyhyt. Ja tuo huvi maksoi 35 €. Ei ihan halpaa ole tuo näyttelyharrastuskaan.

Tuomarin, Norman Deschuymere Belgiasta, arvio oli jotensakin näin (ota nyt selvää a) käsialasta ja b) koiranäyttelyenkusta): saksipurenta (eli niin kuin olla pitää), feminiininen pää, hyvät silmät, korvienasento ja sitten joku kolmas sana, mistä en ole varma, ehkä niska (??). Pikkuisen vankka (strong) selästä (?), voisi olla vähän enemmän rintaa, keskinkertaiset (medium) kulmaukset, vauvaturkki (sananmukaisesti!), liikkuminen narrow in the real (ehkä??), irtonaista edessä.

Varmaan jotain omia merkityksiä kaikilla sanoilla, siis semmoisia näyttelyyn liittyviä merkityksiä, joista minulla ei juurikaan ole hajuakaan.

Ja luonnepuoli tai siis virallisesti käyttäytymisen arvioiminen. Suhtautuminen tuomariin oli rodunomainen lähestyttäessä eli 1. Inca ei väistä tai ole vihainen. Eikä se ole pelokas tai vihainen koirille.

Tulos oli siis EH, erittäin hyvä. (Ja arvosteluasteikko on: erinomainen, erittäin hyvä, hyvä, tyydyttävä, ei voida arvostella, hylätty).

Arvostelu oli siinä linjassa ja samansuuntaista, mitä se oli jo pentuluokassa eli siinä mielessä ei ollut mitään yllättävää tai uutta.

Juniorinarttuja oli luettelon mukaan 10, mutta pari taisi olla joukosta pois.

Seuraavaksi ajelen tuon vauvaturkin alas lähiaikoina (kun talvenselkä taittuu), kun siitä on jo jonkin aikaa irronnut semmoisia tupsukoita tai miksi niitä sanoisi. Jospa sitten alkaisi jo kasvaa aikuisturkki :D Mutta vauvahan tuo vielä onkin!!

Seuraava näyttely on sitten sen jälkeen, kun turkki taas on kasvanut tarpeeksi pitkäksi.

Kotona Inca sai vaivan palkaksi Cesaria, namnamnam!

1 kommentti: