maanantai 31. tammikuuta 2011

Tanssitunti

Eilen olimme ekalla tanssitunnilla, joskin kouluttaja sanoi, että koira sen paremmin kuin ihminenkään eivät tanssi, vaan kyse on tottelevaisuuskoulutuksesta tanssin tai liikkumisen muodossa tai jotenkin noin. Ensin alkuun näimme malliksi yhden kilpailuesityksen ja koira ja ihminen siinä työskentelivät hyvin yhteen. Koira oppii ihan mitä vaan sen halutaan oppivan. Oli sellaista läheistä tuo työskentely eli koiraa ei lähetetty jonnekin kauas ohjaajasta tai muuta vastaavaa. Mutta tanssihan on läheistä. Varmasti positiivisia vaikutuksia tuolla harrastuksella koirakolle.

Etukäteen saimme ohjeeksi ottaa mukaan paljon pehmeitä nameja ja niitä tosiaan kuluikin. Meillä oli mukana nakki-possunsydän-mix. Koiria oli 13 ja hyvin Inca taas teki hommia, eikä haahuillut muiden koirien perään. Herkku-mix ehkä auttoi :)

Harjoitelimme seuraamista, pyörimisiä ja pujottelua eli kahdeksikkoa. Pyörimiset ja kahdeksikko ovat tuttuja liikkeitä. Haasteellisinta oli sivulle tulo oikealle, tokossa kun tullaan sivulle aina vasemmalle ja ollaan aina vasemmalla. Koiratanssissa koiran tulee kumminkin osata olla kaikilla puolilla, mikä onkin ihan järkevää. Eikä tässä lajissa mitata millimetrintuhannesosilla, että onko koira just jetsulleen silleen kun pitää. (Sivuhuomautuksena sanottakoon, että en oikein tajua tuon tarkkuuden pointtia tokossa, mutta ei sillä ole väliä. Ehkä alan tajuta sitten kun me kilpaillaan tokon maailmanmestaruudesta :D)

Pyörimiset menee hyvin ja tarkoitus on, että lopulta koira pyörähtää pienellä eleellä, sormen liikkeellä, ympäri joko vasemalle tai oikealle. Nyt sitä mentiin namilla ensin laajassa kaaressa, mutta lopulta aina vaan pienemmässä kaaressa.

Pujottelu on kanssa helppo paitsi taaksepäin pujottelu, jossa siis ohjaaja kulkee taaksepäin ja koira pujottelee joko ulko- tai sisäkautta eteenpäin. Sisäkautta meni vielä hyvin, mutta ulkokautta emännän aivot menivät sekaisin :)

Näitä nyt sitten harjoittemme niin, että ne ovat viikon kuluttua sujuvia.

Sekä meno- että tulomatkalla hengailimme kaupungilla, vaikka sunnuntai-ilta nyt on melko rauhallista aikaa. Tuli kuitenkin sitä lajia taas treenattua. Tekee Incalle hyvää ja emäntäkin voi turvallisin mielin kulkea illalla kaupungilla, kun on tuommoinen hurjanäköinen hurtta narun päässä :D

1 kommentti: