maanantai 25. kesäkuuta 2012

Turkki lähti - taas!

Kuukausi vaan ehti kulua, mutta kumman nopeasti turkki kasvaa ja etenkin Inca tuntuu läkähtyvän sen alle heti, kun on vähän lämpimämpää. Ja Liinukin jo osoitti, että on liian kuumaa. Molemmat hakeutuvat varjoon ja ovat haluttomia liikkumaan, vaikka ei edes olla missään muualla kun pienellä päiväpisulenkillä. Niin, kyllä nämä ovat aitoja espanjanlaisia koiria, tietävät, että päivän kuumimpana hetkenä pidetään siestaa, jos meinataan säilyä hengissä!

Luin juuri Reviiri-lehdestä (sai näytenumeron ilmaiseksi) koiran lämpöhalvauksesta, se ei ole mikään leikin asia sekään. Joten ihan viisasta katsella omia koiria ja niitten käyttäytymistä, siitä voi päätellä paljon. Nyt tosin viileämmät kelit ovat päällä, sataa ja tuulee, mutta tuskin sentään kylmettymisen vaaraa on.


Hyvin antoivat kumpainenkin taas trimmata. Liinu vaan on niin luiseva Salli, että se on yhtä luumuhkuraa, kun sitä trimmaa. Punnitsin Liinun tänään ja vaaka näytti 11,5 kg, 400 g vähemmän kuin viime viikolla. Kaikkien elukoitten luita se söisi mielin määrin, mutta lihamössöjen kanssa nirsoillaan. Niitäkin pitäisi syödä, että saa tarvittavat öljyt sun muuta, mitä mössöön laitan.


Inca istua jökötti trimmauspöydällä ja antoi trimmata taas oikein hienosti. Vaikka se joissakin asioissa on oikea jääräpää, niin trimmaaminen sujuu aina hyvin. Ehkä se itsekin tajuaa, että tulee kevyempi olo, kun turkki lähtee. Ja punnitsin Incankin. Se painoi 15,9 kg. Noissa lukemissa se saa ollakin, sillä Inca ei tosiaan ole rakenteeltaan heiveröinen, enkä siitä mitään laihaa luirua halua. Liinu on laiha luiru ja se riittää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti