keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Hierontapäivä

Tänään luottohieroja hieroi Incan, edellisestä kerrasta on tasan 5 viikkoa. Vähän oli vasemman takajalan sisäpuolella (se revähdysjalka) kireyttä, mikä näkyy siten, että lihas värisee venytyksessä ja Inca vähän sätkyttelee jalkaa. Sen olen itsekin huomannut viime aikoina, joten ihan hyvä, että nyt tuli kunnon hieronta ja venytykset. Mitään jumeja ei ollut ja kroppa tosiaan on hyvässä kunnossa, takajalkojen lihaksetkin ok. Hieroja sanoi, että kyseessä voi olla myös kipumuisti, joka aiheuttaa tuommoista jännittyneisyyttä. Voin kuitenkin kaikessa rauhassa harventaa hierontakertoja, mutta venytykset on hyvä tehdä useasti ja etenkin pitempien lenkkien jälkeen ja keskittyen noihin takakinttuihin.

Kylkien venytykset ovat hyvät, Inca menee ihan solmuun molemmin puolin, ei mitään vaikeutta :) Silloin kun selässä oli jumitusta ynnä muuta, niin oli venytys vallan toisenlaista. Mutta tästä on nyt hyvä jatkaa ja loppukesästä sitten, kun taas siltä alkaa tuntua, hieroutan Incan uudemman kerran. Mieluusti satsaan tähän ennalta ehkäisyyn siinä toivossa, että kroppa pysyy kunnossa.

Ja alla muutama kuva meidän lenkkireissuilta Halisissa, koskessa virtaa vesi ja rantaheinikko kukkii, kauniin kesäistä on:






Eilen pitkästä aikaa kävimme kahlaamassa Littoisissa, jossa toistaiseksi sinilevä on maltillisissa lukemissa. Levätilannettahan seuraan täältä, jossa näkyy myös veden lämpötila. Kahluukorkeudella vesi tietenkin on lämpimämpää kuin 15 asteista. Mihinkään kylmiin vesiin en Incaa vie.

4 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä lenkkimaastoja teillä! Ja sulla taitaa olla hyvin aikaakin tehdä pitkiä lenkkejä eri maastoihin joka päivä. Oon kade. :)

    VastaaPoista
  2. Ihan kaupungissa me asutaan, mutta ei siis keskustassa. Vieressä on iso kaupunkimetsä, meidän päivittäistä lenkkimaastoa. Siellä on se kuntorata, jossa me juostaan, ja sitten paljon metsäpolkuja sinne tänne, joten erilaisia reittejä riittää. Peltoakin on, joka tänä vuonna on kesannolla ja siellä on kiva koirien sukelella :)

    Muualla, kuten Halisissa, käymme harvemmin. Sekin on lähellä ja se on kansallista Aurajokimaisemaa ja oikein mukavaa seutua eri vuodenaikoina.

    Joo ja yksi pointti, miksi mulla nyt on koiria, on se, että niitten ei tarvi olla kaiket päivät yksin. Mun mielenrauha ei kestäis sitä. Tämmönen heikkoluonteinen kun olen :(

    Tuo luottohieroja on muuten koiraton, vaikka on koirahieroja. Hän sanoi, että koira joutuisi olemaan liian paljon yksin hänen työnsä vuoksi, hänellä ei riittäisi aikaa koiralle ja siitä tulisi huono omatunto.

    VastaaPoista
  3. Itsellänikin on huono omatunto jos Kiki joutuu pitkään olemaan yksin. Onneksi niitä päiviä on harvemmin, että yleisimmin mun mies lähtee myöhemmin töihin ja mä tuun aikaisemmin kotiin. Alussa kun oli yksinolo-ongelmia, niin tulipahan nauhoitettua yksinoloa ja oli kiva huomata, ettei se hauku yhtään eikä tee mitään muutakaan. Ja itseasiassa Kiki oli ihan alussa muutaman kerran päivähoidossa (siis koirien) mut parempi sen on olla omassa tutussa kodissa kuin ehkä vaihtuvien koirakavereiden kanssa samassa.. Tommonen pomottaja kun se vielä on.

    Mun täytyy kanssa etsiä luottohieroja. Varsinkin jos aletaan jossain vaiheessa agilityä kisaamaan. Ensin kuitenkin kuvautan koko koiran ja teen kotona jumppaa.

    VastaaPoista
  4. Hyvä hieroja on kyllä kaiken A ja O! Käy joku koirahierontakurssi, siitäkin on hyötyä, kun voi itse hieroa ja venyttää koiraa. Kävin pari vuotta sitten työväenopiston kurssin ja nyt niille taidoille on käyttöä. Inca oli silloin noin 10 kk, eikä se ollut siitä kovin innoissaan. Meillä oli yksi teoriakerta ja muistaakseni kolme hierontakertaa. Perusjutut tuli selväksi.

    Joo ja ehdottomasti kannattaa kuvauttaa ne lonkat ja kyynärät ainakin. Samalla narkoosilla menee tietty muutkin kriittiset paikat.

    VastaaPoista