perjantai 15. kesäkuuta 2012

Petvetissä

Jaa-a, kun yksi asia tulee paremmaksi, niin jo tulee uusia murheita tilalle. Incan yksi nisä on tulehtunut ja siksi marssittiin emännän mielenrauhan vuoksi luottoeläinlääkäriin. Nisästä kun on kysymys, niin tietenkin tulee mieleen nisäkasvaimet, vaikka ei niitä kaiketi noin nuorella koiralla yleensä ole. Mutta mistäs sitä koskaan tietää, kun mitään aiempaan kokemusta ei ole.

Ell kirjotti, että nisä on pinnaltaan tulehtunut ja turpea. Nisästä ei tule eritettä eikä tunnustellen alueella mitään kasvaimeen viittaavaa.

Mieli rauhoittui.

Nisän ympäriltä parturoitiin ja nyt sitä puhdistetaan ja siihen laitetaan Fuciderm-voidetta. Eikä aluetta saa nuolla, ne miljoonat bakteerit koiran suussa, ei mitenkään auta paranemista. Incahan juurikin tänään nuoli nisää siihen malliin, että laitoin bottiloimen päälle, niin ei saa nuoltua. Tulehtunut nisä on keskellä, ei siis nivusissa, joten loimi suojaa hyvin nuolemiselta. Kotona puhdistin haavan keitetyllä vedellä, laitoin voidetta ja vielä sidetaitoksen päälle, ettei loimi hinkkaa sitä. Jos ei näillä toimilla tilanne rauhoitu, niin sitten uusi ell keikka.

Voi hyvin olla, että nisä on tulehtunut jostain ulkoisesta ärsytyksestä ja että se olisi vaikka pihkasalvalla siitä tokeentunut, mutta kesä ja kuuma, niin enpä jäänyt sitten enää kokeilemaan sitä konstia, vaikka se omaan jalkaan tehosikin nopeasti. Olin nisään laittanut jo pari päivää bepanthenia, mutta se meni vaan huonommaksi. Onneksi petvettiin saa aikoja sukkelaan.

Incahan ei ollut yhtään innostunut, kun huomasi, minne ollaan menossa. Tärisi kun haavanlehti hoitopöydällä, vaikka nisän tutkiminen ei nyt millään lailla ollut kamalaa, eikä sattunut (Inca ei arista sitä). Mutta ne hiivakorvareissut ovat muistissa ja ne olivat traumaattisia, kun korvia sorkittiin. Ehkä tämä nyt valoi uskoa, että aina ei petvetissä työnnetä korviin tutkimusvälineitä.

Sattumalta samaan aikaan petvettiin tuli Bisse-koira tästä naapuritalosta myös vastaanotolle ja se oli Incasta kiva yllätys, kun pääsi Bissen emännän rapsuteltavaksi (ei se Bisse kiinnosta yhtään, mutta emäntä :)). Bisse on 14 v vanha herra ja sekin tärisi penkin alla ja meni hyvin vastentahtoisesti hoitohuoneeseen.

Ja siellä oli viisi jotain sheltinpentua kuljetushäkissä ilmeisesti rokotuksella ja sirutuksessa ja ne olivat Incasta hyvin kiinnostavia. 55 euroa kipale oli noitten pentujen hoitokustannus, että ei se ihan halpaa hommaa ole.

Petvetin vaaka näytti 16,3 kg, mutta massussa oli 170 g luita. Liinun kotivaaka näytti tänään taas 11,9 kg, että eipä se taida tuosta tukevoitua ainakaan kovin helpolla. Olkoon sitten tuollainen. Kai massaa iän myötä kuitenkin tulee.

2 kommenttia:

  1. Pikaista paranemista Incalle.
    Meillä on koirien mahat olleet täynnä jonkun ötökän puremia.Ovat nyt hväninnet kun ollaan taas kaupungissa,tosin täälläkin on hyttynen poikineen.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Onneksi ei ollut nisäkasvainta tms.

    Meilläkin hyttysiä riittää, kiusaavat koiriakin ja minä olen allergisoinut niillekin niin, että pistokohdat äityvät helposti isoiksi ja kutiaviksi pateiksi. Kun muistais vaan laittaa hyttysmyrkkyä aina, mutta ei vaan muista :(

    VastaaPoista