lauantai 27. helmikuuta 2010

Muutoksia ja pulinoita

Aikani kuluksi vaihdoin blogimallia. Tämä on ilmavampi ja selkeämpi. Lisäsin myös uuden linkin (koiranomi.com), jonka takaa löytyy mm. hyödyllisiä artikkeleita ja kysymys & vastausosasto. Ihan hyvä lukea kaikenlaista koiriin liittyvää etukäteen ja eri lähteistä, kyllä niistä jotain mieleen jää.

Jotenkin voi arvailla, mistä asioista saattaa muodostua ongelmia, kuten vaikkapa ovikellonsoitosta. Kerrostalossa ei ole kovinkaan naapuriystävällistä, jos Inca yrittää ottaa tavakseen haukkua soittoa. Sivustolla oli siihenkin pulmaan ohjeita.

Lähetin myös meilin pentukurssista, joka alkaisi oikein sopivasti huhtikuussa. Saa sitten nähdä, onko tuolla kurssilla vapaita paikkoja. Tavoitteenani on, tottakai, hyvinkäyttäytyvä koira, jonka kanssa voi huoletta ja ilolla kulkea missä vain. Helpompaa sekä koiralle että minulle ja kaikille kanssakulkijoille.

Selvästi huomaan, että olen alkanut tarkkailla muita koiria ja koiranomistajia ja näiden käytöstä, koirien kohtaamisia ja niin edelleen. Sitten mietin, sujuuko näillä kaikki hyvin vai ei, ja miten minä ja Inca mahdammekaan selvitä erilaisista tilanteista. Tai siis miten minä selviän erilaisista tilanteista. Siitähän on kysymys. Inca tekee, mitä minä haluan sen tekevän, kunhan vaan saan viestin menemään perille oikealla tavalla ja hetkellä. Paljon on oppimista meillä molemmilla! Oppia ikä kaikki, näköjään.

Sain kasvattajalta hyviä konkreettisia neuvoja, miten toimia Incan kanssa ensimmäisinä päivinä ja viikkoina, miten edetä sosiaalistamisessa ja uusiin paikkoihin tutustuttamisessa. Kaikki neuvot ovatkin tarpeen, tervetulleita ja kullan arvoisia, olenhan ihan ummikko koira-asioissa. Ensi viikolla menen vielä harjoittelemaan pentulaan koirien kanssa olemista ja lievittämään eroahdistustani :) Viime käynnistä ei ole kuin kaksi päivää, mutta tuntuu kuin siitä olisi kaksi viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti