lauantai 5. tammikuuta 2013

Vuosi on jo pitkällä

Ja tuli ihan oikeasti melkein kesä talven keskelle, kun uutta vuotta otettiin vastaan vesisateen lotistessa iloisesti.

Lumet ovat huvenneet olemattomiin ja lumitilanne näytti tältä pari päivää sitten, josta se ei muuksi ole muuttunut.
Tämä on siis se pelto, jossa "talvella" kahlattiin hangessa (mä ja Inca) ja Liinu loikki. Vesisade on sentään loppunut ja pikkupakkasta on tilalla. Vähän muuttuu kelit siihen tahtiin, ettei tahdo itse perässä pysyä.



Koirat ovat päässeet tänä vuonna jo kertaalleen uimaan ja se homma sujuu nyt rutiinilla ja kuin vanhoilta tekijöiltä. Erikseen kuitenkin käyn uittamassa ne, saavat siinä ohessa sitä kahdenkeskistä laatuaikaa, kun toinen hösöttäjä on yksin kotona, mitä taitoa on syytä harjoitella tämän tästä kumpaisenkin. Ja kun tuo uintipaikka ei missään satojen kilometrien päässä ole, niin tämä järjestely passaa hyvin.

Harkatkin alkoivat, joten Inca pääsi tokoilemaan ja Liinu harjoittelemaan käpälöintiä ja hampaitten näyttämistä. Kotona saan siltä katsottua hampaat millon vaan, mutta kas, kun laitoin sille näyttelyhihnan kaulaan täällä kotona, niin sepä aiheutti sen, että Liinu ei antanutkaan niin helpolla katsoa hampaita. Se näyttelyhihna on Liinulle joku "juttu".

Harkkapaikassa sama homma, että se ei antanut minun kunnolla katsoa hampaita, mutta siellä tietty oli nyt paljon koiria ja haukuntaa ja ressaavaa, mikä myöskin vaikutti asiaan. Harjoteltiin sitä sitten kunnolla ja enemmän, niin sujuihan se sitten. "Tuomarin" en nyt olettanutkaan saavan kurkkia Liinun suuhun eli sitä ei edes yritetty, mutta paremmin Liinu antaa jo kopeloida kroppaansa, joten kai näistä harkoista tässä mielessä hyötyä ja apua on. Toiset koiratkin Liinu sieti paremmin kuin aiemmin. Nyt kun Turun näyttely on ovella, niin koiria oli paljon harjoittelemassa, joten sen puoleen hyvää siedätysreeniä Liinulle. Kyllä siitä vielä hyvä näyttelykoira tulee :D

Incan kanssa tokoiltiin paikkamakuuta, seuruuta, hyppyä, "idioottirinkiä", peilin kautta käskyttämistä, luoksetuloa ja ruutua. Kyllä Incastakin vielä hyvä tokokoira tulee, kunhan se lopettaa inisemisen (paikkamakuussa, huoh) ja kunhan se pääsee namiriippuvuudesta eroon, puhumattakaan nyt kaikesta tokoon liittyvästä pilkunviilaamisesta, jota emännän pitäisi harrastaa paaaaljon :D

Harkoissa oli 4 kk:n ikäinen pelkkari, joka osasi jo vaikka mitä paljon paremmin kun noista kumpikaan ikinä :O Lienee emännissä ja roduissa eroa!

1 kommentti:

  1. Hyvää uutta vuotta teillekin! Täälläkin ovat lumet sulaneet huimasti. Käytiin metsässä ja siellä paikoin näkyi purot ja kalliot lumen alta.
    Mun puolesta sais sitä lunta vähän enemmän olla, että olis jotain missä kahlata. :)

    VastaaPoista