maanantai 14. tammikuuta 2013

Inca osteopaatilla

Olipa mukavaa kuultavaa! Incan kroppa on hyvässä kunnossa, pientä jäykkyyttä oli oikeassa takajalassa, mutta ei mitään pahaa ollenkaan. Lihakset ovat hyvässä kunnossa, ne ovat tasapuoliset, liikkuvuus on hyvä, koira on tasapuolinen ja suora, istuu ja seisoo niin kun pitää ja se on sopivan painoinen, ei ainakaan laihduttaa tarvitse :D Karvakorvien vaaka näytti n. 15,2 kg, saman kuin kotipunnitus.

Incalla alkaa ikä vaikuttaa, se rupeaa olemaan "valmis" koira lihaksistoltaan. Ja kun sillä on lihakset, niin ne tietenkin tukevat ja auttavat kropan kunnossa pysymisessä. Liinuhan on ihan ruipelo rimpula Incaan verrattuna.

Meidän lihashuolto on tuottanut tuloksia, mutta onhan siihen satsattukin. Uinti on oikein hyvää harjoitusta ja siitä juteltiinkin paljon :) Muun muassa sain vinkin seurata sitä, potkiiko koira takajalkojaan yhtä kauas vai onko toisen jalan potku lyhyempi. Samaan malliin kun jatketaan niin toivotaan, että kroppa kunnossa pysyykin.

Ja Inca on siitä kiva koira, kun se tekee niin kun pitää, antaa tutkia kroppaansa, eikä säiky, välttele ja ole tarkka, kuten Liinu, mitä sille tehdään. Siellä se pötkötti ensin toisella ja sitten toisella kyljellä.

Lopuksi shoppailin Karvakorvista vähän pakastetäydennystä ja huvipuruluita hauveleille: poron ja lampaan kuivattuja korvia sekä hirvenhuvipuruluita (nahkaluita).

Liinukin pääsee kuukauden kuluttua Piiran käsittelyyn, saatiin joku peruutusaika ja sehän sopi meille. On Liinun juoksutkin sitten hyvin jo ohi. Eri asia on, tuleeko siitä käsittelystä mitään tämän neidin osalta. On vaan hyvä, että tulee Liinukin tsekattua syksyisen polvivamman jäljiltä.

2 kommenttia:

  1. Onpa hyvä juttu! Koskakohan Kiki-rimpulasta tulee aikuinen?
    Ps. Aloitetaan tänään 5 kerran näyttelytreeni taas. Tekee Kikille niin hyvää.

    VastaaPoista
  2. Heh, kyllä noista meidän rimpuloista vielä kunnon koiria tulee, vuoden kuluttua on oletettavasti lihastakin kertynyt luitten ja nahan väliin :D

    Näyttelytreenit on kyllä hyvää harjoitusta vaikka ikinä ei näyttelyyn menisikään ;)

    Joo ja olen valtavan iloinen ja tyytyväinen, että Inca on nyt hyvässä kunnossa. Onhan koirallakin tietenkin mukavampi olla, kun kroppa on kunnossa!

    VastaaPoista