lauantai 12. tammikuuta 2013

Uimista, harkkoja ja juoksuja

Ehdittiinpä käydä vielä viikolla uimalassa ennen kuin Liinun juoksut alkoivat. Piti mennä jo tiistaina, mutta maanantai-illalla Liinu otti ja oksensi koko iltasapuskasatsin, joten katseltiin pari päivää ja mentiin torstaina altaalle. Siellä Liinua kuivatessa huomasin, että kappas vaan, onpa tyttö turvoksissa ja perjantaina ei sitten enää uimaan olisi voitu mennä paitsi Incan kanssa tietenkin.

Uimalaan oli nyt saatu ramppi ja se toimi hyvin. Molemmat alkoivat uida niin, että ne lähtivät uimaan vanhoilta tutuilta askelmilta, mutta pääsääntöisesti nousivat reunalle ramppia pitkin. Se on sellaisella tukevalla matolla päällystetty, joten siitä on varmaan helppo tulla ylös.

Nyt molemmat osaavat uintikuviot niin hyvin, että ne melkein juoksevat ekaksi huuhtelualtaaseen (jonne aluksi eivät olisi menneet millään!), jossa koirat siis huuhdellaan ennen uintia. Ja sieltä ne juoksisivat, jos voisivat, uima-altaaseen :D Kyllä tykkäävät molemmat ihan sikana uida!

Ja koska Liinulla alkoi juoksut, pääsi Inca harkkoihin ja Liinu jäi huilimaan kotiin. Olikin paljon koiria tällä kertaa, mutta Inca on siitä hyvä tyyppi, että se ei sen suuremmin välitä muista koirista oli niitä sitten paljon tai vähän. Inca sai siis synttärien kunniaksi laatuaikaa emännän kanssa. Harkkojen jälkeen tehtiin pieni lenkki vielä Raunistulassa.

Jos vanhat merkit paikkansa pitävät, niin kaipa Inca aloittaa juoksunsa lähipäivinä. Heinäkuussa viimeksi oli juoksut, joten näköjään puoli vuotta on Liinun juoksuväli. Aktivistityttö tälläkin saralla. Onhan tässä jo pitkään ollut "merkkejä" ilmassa ja jotenkin vaan toivon, että nämä lutumussukat vähän rauhoittuisivat juoksujen jälkeen. Hetkeksi aikaa. Tai pidemmäksikin aikaa. Ettei tarvitsisi niin paljon vääntää rautalangasta niille erinäisiä asioita! Mutta kuten kuvasta näkyy, joskus ollaan näinkin tyynen rauhallisia, kun ollaan lähdössä ulos!


3 kommenttia:

  1. Oo taas juoksut! Ehkäpä en hanki toista koiraa, jos koirat silloin innostuvat kerran juoksemaan useammin. ;) Rentoa juoksuilua teille sinne! Mä pidän sormet ja varpaat ristissä, että kikille tulis juoksut vasta vähän myöhemmin..

    VastaaPoista
  2. Kyllä juoksutiheys on koirakohtaista eli toisillahan väli voi olla tosi pitkä, toisilla lyhyt. Liinulla se on puoli vuotta, Incalla pitempi. Mutta laumaeläimet kai tekevät juoksunsa samoihin aikoihin, kuten nämäkin tähän asti ovat tehneet ja oletettavasti nytkin, joten on se niin helpompi kuin, että niillä olisi ihan eri juoksuaikataulu.

    Ja ainahan nartut voi steriloida, jos ei tee pentuja (mitä nyt ei kukaan sen fb:n espanjanvesikoiraryhmän keskustelun jälkeen uskalla tehdäkään :D, oli sen verran tulikivenkatkuista sananvääntöä, osa asiaa, osa jotain muuta).

    Mietin kyllä Liinun sterilointia näitten juoksujen jälkeen, mutta tuntuu vaan turhan varhaiselta vielä. Varmaan tuossa 2-3 vuoden välissä voisi olla sopiva ajankohta.

    VastaaPoista
  3. Niin yksilöllistähän se on, miten ne juoksut tulee. Ja totta sekin, että helpompi kun on juoksut samaan aikaan, vaikka sitten tulisivatkin vähän tiheämmin.

    Joku on sanonut, etä nartun voisi steriloida jo 2 juoksun jälkeen, mutta kyllä mäkin siihen 2 vuoden ikään odottaisin. Ja kohtahan Liinu on jo 2 v! (Kikikin on kohta. Aika menee niin nopeasti!)

    Heh se keskustelu oli aika mielenkiintoinen! Hyvä, että kysyy apua, vaikka ne perustelut olivatkin kummalliset ;).

    Perjantain treeneissä oli joku sijaistamassa ja se sitten katseli Kikiä, että onpa pieni Espanjanvesikoira ja iloitsi mun kanssa siitä, ettei ole mitään epäilystä, etteikö Kiki olisi medi. :) Hauskaa kun juttua riittää koirista. Ja vielä niin, että meidän treeneissä se on selvää, ettei koiria päästetä haistelemaan toisia ainakaan ilman lupaa.

    VastaaPoista