perjantai 4. toukokuuta 2012

Punkkikausi alkoi :(((

Niin siinä vaan kävi, että punkit ilmestyivät tänäkin vuonna koirien turkkeihin tai oikeammin ihoon. Hieroin Incaa ja etutassun "käsivarren" sisäpuolella tuntui olevan joku möhkyrä ja mikäs muu se oli kuin punkki punkeroinen :( Liinusta löytyi kaksi punkkia. Heitin sitten viimevuotiset biospotixit niskaan, josko siitä mitään apua on. Kovia myrkkyjä en vaan tykkäisi laittaa koiriin. Nih, kokeilemalla se tietty selviää, tuleeko jostain tökötistä halvausoireita tai muuta. Ihan kivaa "kokeilua". Mistäs sitä tietää etukäteen, miten kukin yksilö reagoi mihinkin vaikuttavaan aineeseen. Ja toisaalta ei ne myrkytkään välttämättä pidä punkkeja loitolla. Ehkä pitää hieroa valkosipulia turkkiin...ja ainakin pitää punkkisyyniä päivittäin. Olen sitä jo tehnyt, mutta nämä nyt olivat ekat, jotka minä löysin.

Ja alla vielä kännykällä otettu videopätkä koirien nujuuttelusta tuossa eteisessä. Siis piti ihan kokeilla videointia ja videon siirtämistä koneelle. Jaa-a, mihin sitä digikameraa enää tarvitaankaan? 




7 kommenttia:

  1. Täällä on myös punkkikausi alkanut.Löysin ensimmäisen mönkimästä Belan turkissa, se ei kuitenkaan vielä ollut kiinni ihossa.Olen aikaisemmin käyttänyt koirilla frontline vet:iä ja siitä ei ole tullut mitään oireita.Sen käyttämistä olisi tarkoitus jatkaa, koirat pitää vaan pestä ennen kuin niihin mitään myrkkyjä laitan.

    VastaaPoista
  2. Minäkin löysin ensimmäinen punkki. Lattialta onneksi! Olemme paljon saaristossa ja nytkin asumme metsässä Paimiossa niin pistän kyllä myrkkyä. Onhan ne sairaudet mitä punkeista tarttuu koirille aika vakavia nekin eli en halua riskeerata :(. Immalla on ollut Frontlineia kaksi vuotta ja hänellä on ollut yksi punkki joka oli kiinni(ja se oli viime kevänä ennen kun olin pistänyt frontlineia), eli hänelle on toiminut tosi hyvin. Assa saa myös frontlineia kun hän on pesty. Toivottavasti hän ei reagoi siihen. Scalibor panta en ikinä pistäisi kuitenkin!

    VastaaPoista
  3. Totta, että ei ne punkkitauditkaan houkuta. Ehkä mun pitää vaan taipua ja laittaa kunnon myrkyt koirille, kun tämä on oikeeta punkkialuetta ja koirat oikeita punkki-imureita. Pitää nyt katella...

    VastaaPoista
  4. Eläinlääkäri sanoi, että olis oikeastaan parempi olla pesemättä koiraa ennen punkkiaineen laittoa, koska silloin ihon oma rasvakerros suojaa esim. ihon ärtymiseltä. Kuulostaa ihan loogiselta. Meilläkin on yleensä pesty ennen.

    VastaaPoista
  5. Aijaa, no hyvä tietää, jos päädyn noihin varsinaisiin myrkkyihin.

    VastaaPoista
  6. Täällä Espoossa on niin paljon punkkeja, että pakko on turvautua aineisiin. T. Elisa Ps. Jahka saan oman perro-blogin käyntiin, laitan linkin. Kyselin sulta aiemmin sosiaalistamisjutuista, eli toinen peviläinen täällä.

    VastaaPoista
  7. Pitäisi muuttaa Lappiin, siellä ehkä säästyisi punkeilta! Mutta hyttysiä siellä on sitten vaikka kuinka paljon :( Joo, laita linkki :)

    VastaaPoista