maanantai 23. tammikuuta 2012

Steppailu jatkuu

Luulin jo, että tänään olisi ollut rauhallisempaa, mutta vielä mitä! Kyllä Inca vaan steppailee Liinun ympärillä. Tänään 13. juoksupäivä. Ja Liinulla seitsemäs. Kun toisella alkaa tärppipäivät hiljalleen loppua, niin toisella ne on edessä. Huoh. Yksi juoksuinen narttu vielä menee, mutta kaksi on liikaa.

Soitin jo Vettoriin tuosta tähystysleikkauksesta. Muutaman viikon päästä juoksujen loppumisen jälkeen sen voi tehdä, kaksi viikkoa koiralla sairaslomaa ja kukkaro aika paljon tyhjempi. Mutta koiralle helpompi ja kivuttomampi kuin maha auki -systeemi. En vaan taida ollenkaan olla valmis tekemään vielä päätöstä minkäänlaisesta leikkauksesta. Tarvitsen totutteluaikaa ainakin enemmän kuin muutama viikko. Incaan kajoaminen vaan kauhistuttaa, mutta pakko se päätös kai jossain vaiheessa on tehtävä, oli miten vaikeaa tahansa. Jos Inca nukutetaan ja leikataan, tarvitsen itse ison kasan rauhoittavia! Tai ehkä pitää miettiä tämä asia uusiksi koirien leikkausjärjestyksen osalta, en tiedä. Tai sen osalta, että leikkauttaako molemmat, missä järjestyksessä ja koska. Onpa vaikeaa. Tai leikkauttaako ollenkaan. Ja sitten on ne uhkakuvat kohtutulehduksesta ja nisäkasvaimista. Huoh.

No, asiaa on ainakin selvitelty ja minähän en miettimättä, tarkkaan miettimättä, tee mitään isoja päätöksiä. Voi olla, että nämä juoksuhärdellit vaan alkavat ottaa sen verran päähän, että sitten yht'äkkiä huomaakin olevansa valmis operaatioihin.

Tänään oltiin sentään pitkällä metsälenkillä, mutta rauhallisesti se meni. Inca ei yhtään leiki Liinun kanssa ja Liinukin aika maltillisesti sentään kuljeskeli, eikä kovin paljon yrittänyt temppuilla Incan kanssa. Ja ne vähätkin yritykset kielsin, antaa Incan nyt lönkytellä, kun se ei selvästikään tykkää häslätä. Kepistä nämä kyllä innostuivat molemmat, mutta sitä leikkiä ei kovin paljon viitsi kerralla harrastaa.

2 kommenttia:

  1. Kun Clintan tuli meille ,vein Kekun leikattavaksi ja se oli kyllä todella hyvä päätös.Oli niin ihanaa kun ei enää ollut sitä juoksuhärdelliä ja Kekku oli koko ajan oma itsensä ,ilman valeraskauksia.Bela kokee varmaan saman kohtalon kun aika on.Kekun leikkaus ja toipuminen meni haavankin kanssa todella hienosti.Olisi lähtenyt jo seuraavana päivänä leikkauksen jälkeen Clintanin kanssa hippasille, jos olisin antanut.Haava parani todella hyvin ja arpikin hävisi nopeasti.Suosittelen.

    VastaaPoista
  2. Luinkin vesikoirafoorumilta, että Kekku oli leikattu. Yleensä kommentit, mitä netistä vaan löytyy steriloinnista, ovat positiivisia. Pitää tässä nyt tsempata itseään ja totutella ajatukseen. Eihän mikään kiire olekaan, tuli vaan nyt niin yllärinä se, että molemmilla on juoksut samaan aikaan ja aikamoista härdelliä nämä kaksi osaakin pitää :D Jos Liinu olis uros, täällä olisi työ ja tuska pitää koiria erillään! Incan juoksut ovat olleet tähän asti niin ihan helppoja, nyt en sanoisi enää niin.

    VastaaPoista