sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Ruokaa!


Tässä on tuomisia Vauhti-Raksu-autolta, ydinluu, joka painaa 2 kiloa ja jonka Inca tapansa mukaan kantoi olkkariin. Kyllä on vahvat leuat koiralla ja sinnikkyyttä. Niin, kun ajattelee, että koira painaa sen 16 kiloa.

Ja ihan aiheen ohi: meillä on kaamea lumipyry just nyt!

Pakastin tuli täpö täyteen, vaikka en autosta mitään suuria määriä tilannutkaan. Nuo luut tuppaavat vaan olemaan semmoisia väkkyröitä ja muhkuroita, että niitä ei pinota mitenkään hienoihin pinoihin. Vievät siis tilaa, vaikka niitä kuinka yrittäisi sulloa.

Mutta yhtenä päivänä törmäsin netissä sivustoon (jonkun eläinhomeopaatin), jossa sanottiin, että koiralle ei pidä syötää mitään raakana, vaan kaikki kypsennettynä. Tulee kuulemma kauheita seurauksia, jos koiralle antaa ruuat raakana. Suolet menee luista puhki ja raa'at vihannesoseet aiheutti jotain suolistotulehduksia tai muuta vastaavaa. Ja viljaa piti antaa hyvin keitettynä, valkoista riisiä, ei mitään täysjyvätummaa. Yhtä vaarallisia oli tietenkin teolliset nappulat. Tulinkin siihen tulokseen, että koiran ruokinta on avaruustähtitiedettä, ei mikään simppeli juttu ollenkaan, eikä ainakaan maalais- eikä kaupunkilaisjärjellä ymmärrettävää.

Että ota tuosta nyt selvä! Yhdessä paikassa sanotaan yhtä ja toisessa toista ja kolmannessa kolmatta. Mutta jonagold-omenat ovat nam! Ihan raakana :)

Ja punkeista luin, että ne virkoavat, kun lämpötila keväällä nousee 5-7 asteeseen. Niillä ei ole silmiä, vaan ne väijyvät jossain ruohikossa ja kun ohi kulkee sopiva karvakasa, ne sekunnin murto-osassa hyppäävät kyytiin. No, muita punkkeja en ole löytänyt, mutta on nyt ilmatkin viileämmät, joten punkit ovat ehkä kohmeessa. Myrkkyä en suostu vieläkään laittamaan Incaan, siis sitä litkua niskaan, mutta ostin jotain biospotix-ainetta, joka ei siis ole myrkkyä, mutta jonka pitäisi pitää punkit ynnä muut ötökät loitolla. Sitä en ole laittanut vielä, katsotaan nyt, miten pärjätään valkosipulijutuilla. Ja jos punkit ottaa pois vuorokauden sisällä, ei niistä tartu tauteja. Hermomyrkyt ei kauheesti kiinnosta, tai mitä lie myrkkyjä ovatkaan. Lääketehtaat nyt myy mitä tahansa, kun vaan rahaa sataa laariin. Kaiken muun vastaisuuden lisäksi olen lääketeollisuusvastainen.

Ei maa sentään tullut valkoiseksi ja koivut kivasti jo vihertävät, että eiköhän tuo lumisade ollut tilapäinen häiriö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti