keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Vahtikoira?


Inca nukkuu usein aivan ulko-oven vieressä vaatenaulakon alla, kuten kuvasta näkyy. Ja muutoinhan se nukkuu edelleen muualla eteisessä, joskus harvoin keittössä, kun puuhailen siellä pidempään jotain ja muualla Inca ei oikeastaan päivisin nukukaan.

Mahtaakohan tuo eteinen vaan olla niin keskeinen paikka, että siinä on hyvä vahtia ovea ja kaikkea mitä sisällä tapahtuu.

Ehkä siksi Inca ei suostu jäämään keittiöön portin taakse, kun silloin se ei pääse vahtipaikalleen. Se voi olla sille tosi stressaavaa, jos se haluaa vahtia ja valvoa tapahtumia. Luulen, että voisin hyvin rajoittaa Incan tilan eteiseen (jos se olisi mahdollista) ja se olisi aivan tyytyväinen yksin ollessaan, vaikka se ei pääsisi muihin huoneisiin. Eteisessä se nukkuu, kun tulen kotiin ja tulee unisena vastaan tervehtimään minua. Sitten se yleensä menee jatkamaan keskeytyneitä uniaan.

Niin, voi olla kovastikin Incan luontoa vastaan rajoittaa sen elintilaa väärin. Mitään pahaa Inca ei ole kertaakaan tehnyt, vaikka sillä on koko lääni käytössään, kun se on yksin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti