tiistai 25. tammikuuta 2011

"Älä välitä koirasta, varo emäntää" :D

Kaikenlaista tulee nähdyksi, kun kulkee koiran kanssa siellä sun täällä. Yhden omakotitalon portinpielessä oli otsikon mukainen varoitus, sopisi kyllä tähänkin torppaan erinomaisen hyvin :D :D :D

Nyt on maailmankirjat menneet sekaisin, kun Inca on alkanut syödä ihan "hulluna". Se ei tuolla lailla syönyt kuin pikku pentuna, jos silloinkaan. Välillä olen ihmetellyt, miten se jaksaa niin vähällä ruualla. Joskus on oikein pitänyt maanitella, että syöpäs nyt, eikä siltikään ruoka ole maistunut. Mutta nyt on ollut toinen ääni kellossa jonkin aikaa.

Inca ei ole aamuisin syönyt yhtään mitään moneen kuukauteen. Lopetin koko aamuruuan tarjoamisen varmaan joskus kesällä, kun ei neidille maistunut mikään ruoka, niin ei maistunut. Ei väkisin. Mutta nyt se on alkanut oikein pyytää ruokaa aamupisujen jälkeen. Ja kun se saa ruuan, se syö kuin ei olisi viikkoihin ruokaa saanut.

Ja kun tulemme päivällä metsälenkiltä, sillä on taas hirmuinen nälkä. Ja se syö kuin ei olisi koko päivänä saanut ruokaa. Ja illalla melko myöhään, yleensä vimpan lenkin jälkeen, se syö kuppinsa ihan tyhjäksi ja on vähän sen oloinen, että tässäkö tämän päivän safkat nyt olivat. Ja välissä se mussuttaa luitaan ja joskus öisinkin kuuluu rousk rousk, kun Inca on jonkun luun kimpussa.

Mikään meidän elämässä ei ole kuitenkaan muuttunut. Päiväjärjestys on sama, lenkkeillään sama määrä kuin aiemmin ja ruoka on samaa kuin ennenkin ja muutenkin on kaikki entisellään. Inca vaan syö enemmän ja useammin kuin ennen. Ja hyvällä ruokahalulla.

Liisa sanoi näyttelyssä, että Inca on pienentynyt siitä, kun hän viimeksi näki sen. Se taisi olla syyskuussa. Ja tuosta Incan paino on noussut kaksi kiloa! Ehkä Inca on sitten kiinteytynyt :) Tai jotain pentumaista on hävinnyt olemuksesta. Mutta nyt meillä kyllä syödään reippaasti ja kai koira itse parhaiten tietää ruuan tarpeensa, joten en nyt mitenkään erityisesti rajoita syömistä, joskaan en anna sen syödä tolkuttomia määriä. On vaan niin outoa tuo syöminen, kun olen tottunut semmoiseen vähäruokaiseen koiraan. Toisaalta Inca juoksee ja peuhaa ulkona paljon ja lumessa energiaa kuluu.

No ajattelin jo, että joko Inca tekee toisia juoksuja ja syö siksi, mutta ei kai sentään vielä ole toisten juoksujen aika, kun vasta neljä kuukautta on kulunut ekojen juoksujen alkamisesta. Eikä Inca silloin ollut ruuan perään, päinvastoin. Vaan mistä minä tiedän koiran hormoonitoiminnasta, miten se milloinkin koiraan vaikuttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti