maanantai 15. helmikuuta 2010

Tuleeko kotiin "täystuho"?

Lueskelin koira-aiheisia keskustelupalstoja. Ei ehkä kovin kannattavaa puuhaa tässä vaiheessa. Parempi keskittyä noitten kirjojen lukemiseen ja yrittää ammentaa niistä oleellinen itseensä.

Palstoja lukiessa alkaa esimerkiksi miettiä, että hyvä tavaton, jos koirani onkin täystuho tai/ja itkee ja ulisee yksin ollessaan, vaikka kuinka olisin noudattanut kaikkia ohjeita yksinolon onnistumiseksi. Ihan turhaa huolta vaan aiheuttaa, kun en voi tietää, miten minun pentuni tulee käyttäytymään yksin ollessaan.

Tuntuu tuo Kaimion kirja olevan eräänlainen ABC-kirja. Jollakin foorumilla kyseltiin kirjavinkkejä ja Kaimion kirjaa suositteli yksi jos toinenkin. Eipä juuri muita kirjoja mainittu. Mutta kuten totesin, kirjaa ei kannata tai voi noudattaa orjallisesti. Samaan tulokseen olivat tulleet lähes kaikki kirjaa suositelleet. Mutta soveltuvin osin kirja on kai paras markkinoilla oleva opus aiheesta.

Kirja on paikoin niin perusteellista ohjeistusta, että valmista ei tunnu tulevan ollenkaan. Kuten vaikkapa pennun autoon totuttaminen. No voihan sitä pentua totuttaa autoon, jos on auto. Jos ei ole, niin silloin moinen kirjassa esitetty moneen vaiheen läpikäyminen on silkka mahdottomuus. Sitten kun autokyydillä pitää mennä, niin sitten mennään. Ei autoon menemistä ja siellä olemista voi harjoitella etukäteen ja päivätolkulla ja aloittaa ajomatkoihin totuttelemista pienistä pyrähdyksistä.

Aika näyttää, miten kaikki tuommoinen alkaa käytännössä sujua. Onkohan koiranpennun kanssa vähän sama juttu kuin ensimmäisen lapsen kanssa, jonka kanssa jaksetaan hössöttää ja olla varovaisia ja noudatetaan kaikkia saatuja ohjeita säntillisesti. Koska ollaan tottumattomia ja epävarmoja omista kyvyistä ja halutaan varmistaa, ettei mikään mene pieleen. Toisen lapsen ilmestyessä maailmaan ei aikaa moiseen enää ole. Ja sitten on sitä kokemustakin jo ja varmuutta.

Selvähän se, että ensimmäinen koira ja sen kasvattaminen herättää kasvattajassa monenlaisia kysymyksiä ja ihmettelyjen aiheita. Olen sen verran luottavainen kuitenkin, että luulen, toivon ja uskon kaiken sujuvan suht hyvin. Saa sitten nähdä, miten lopulta käy. Tuleeko kotiini täystuho vai ei, siitä sitten aikanaan!

1 kommentti: